DUBNOVÉ PŘEDOBJEDNÁVKY PRÁVĚ PROBÍHAJÍ! JEN DO 24. 4. 2024.

Proč z lásky balim do látky?

"A proč to vyrábíš, vždyť si to můžu ušít."

Tuto a podobné věty občas slýchávám. A ano, máte pravdu, můžete. Ale né každý má doma krásnou látku s certifikací o ekologickém původu, šicí stroj, nebo třeba čas a chuť si šít… 

Ono dokonce ani běžné švadlenské nůžky nemá úplně každá domácnost. A já je taky neměla. Měla jsem myšlenku balit dárky do látky a udělat z dárků ještě něco víc. Ale neměla jsem ani šicí stroj, ani znalosti o látkách a jako máma dvou malých dětí ani energii. 

A tak vznikl projekt Baleno s látkou. No, vlastně úplně původně to bylo Baleno s láskou. Látky pro lidi, jako jsem já. Pro unavené maminky, které nechtějí trávit své volné minuty denně šitím. Pro holky, které ocení kvalitní českou práci, která i něco stojí. Pro děti, které donekonečna budou balit a balit dárečky do své látečky a celoročně si hrát na Ježíška. A proto to dělám. A já platím nejen kvalitní materiály a českou, poctivou šicí dílnu, ale mnoho a mnoho dalších spojených nákladů, včetně osobního vzdělávání, aby mnou poskytnuté služby byly dobré a mohla bych pokračovat dlouhosáhlým textem. Látky si nebudou kupovat ty, které si je jsou schopny samy ušít. Ale pokud opravdu díky mojí práci někdo skutečně vezme do ruky jehlu a látky si ušije, i to je super! I ty totiž šetří naše lesy. 

A právě s touto myšlenkou, prodávám nejen látky, ale prodávám také lásku. Lásku k druhému, protože dárky se dávají z lásky. Lásku k životnímu prostředí a matce zemi, protože tu potřebujeme všichni, abychom mohli žít. Lásku k tomu, kdo si balíček zakoupí, protože věřím, že mé výrobky vás pohladí na duši a zpříjemní den. A pokud ne? Nevadí. Každý jsme jiný a já samozřejmě i toto respektuji. Ale já jsem vděčná za každého, koho téma balení do látky zaujme a udělá ten první krok z komfortní zóny a jde do toho. Protože naše motto je, že "Každý centimetr se počítá" a každá snaha taky. A já se těším, že letošní Vánoce to pěkně rozjedem! 

Těším se. 

S láskou Renata